Klassiek stoofvlees met rode wijn
Klassiek stoofvlees met rode wijn

Klassiek stoofvlees met rode wijn

Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje!

15 min. bereiden
3 uur wachten
233waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

runderbraadlappen

50 g

ongezouten roomboter

4 el

traditionele olijfolie

2 el

tarwebloem

200 ml

Gigondas rode wijn

6

jeneverbessen

2

gedroogde laurierblaadjes

Met dit smaakvolle stoofgerecht is je dagje een feestje!

Aan de slag

1

Snijd de braadlappen in stukken. Bestrooi het rundvlees met (versgemalen) peper en zout. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Braad de stukken rundvlees rondom bruin. Zeef de bloem. Doe de bloem erbij en roer het vlees om. Laat de bloem even kleuren.

2

Schenk nu de wijn langs de rand van de pan bij het vlees (te koude vloeistof doet het vlees schrikken en maakt het taai). Schep de jeneverbessen en de laurier door het vlees-wijnmengsel en laat het vlees met de deksel op de pan in 2,5-3 uur op laag vuur zachtjes gaarstoven. Breng het stoofvlees op smaak met (versgemalen) peper en zout.

tip

combinatietipLekker met de fluweelzachte aardappelpuree en gekarameliseerde witlof (zie recepten elders op ah.nl).

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.