Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 180 g parmaham
- 4 middelgrote uien
- 4 tenen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- 900 g rundergehakt
- 500 g winterpenen
- 1 struik bleekselderij
- 150 ml soepele rode wijn
- 1.2 kg gepelde tomaten in blik
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
- Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
- Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
Tip:
Eten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
Tip:
Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 560 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Bolognesesaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bolognesesaus
- 180 g parmaham
- 4 middelgrote uien
- 4 tenen knoflook
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
- 50 g ongezouten roomboter
- 900 g rundergehakt
Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul.
Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
- 500 g winterpenen
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise).
- 1 struik bleekselderij
Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.
Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
- 150 ml soepele rode wijn
- 1.2 kg gepelde tomaten in blik
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken.
Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.