Bo­log­ne­se­saus

Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

(335) waardeer
italiaans hoofdgerecht Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig. 8 personen
3 335

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
  2. Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
  3. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.

Tip:

Eten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.

Tip:

Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.

video

Brunoi­se snij­den

instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bolognesesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­log­ne­se­saus

1
1
  • 180 g parmaham
  • 4 middelgrote uien
  • 4 tenen knoflook

Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 900 g rundergehakt

Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul.

3
3

Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.

4
4
  • 500 g winterpenen

Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise).

5
5
  • 1 struik bleekselderij

Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes.

6
6

Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

7
7
  • 150 ml soepele rode wijn
  • 1.2 kg gepelde tomaten in blik

Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken.

8
8

Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.