bewaar
Aardappelbolognesegratin
Aardappelbolognesegratin
bewaar

Aardappelbolognesegratin

Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
30 min. wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

parmaham

45 g

ongezouten roomboter

400 g

rundergehakt

225 g

winterpeen

3 stengels

bleekselderij

2

uien

2 tenen

knoflook

75 ml

AH Huiswijn rood

600 g

gepelde tomaten

900 g

aardappelpuree met boter

100 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Je keuken vult zich met Italiaanse geuren bij het maken van deze ovenschotel.

Aan de slag

1

Snijd de ham in reepjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep het mengsel met een schuimspaan in een kom.

2

Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de peen in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de peen, bleekselderij, ui en knoflook 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg het ham-gehaktmengsel toe. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur 30 min. koken. Roer af en toe.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de bolognesesaus over de bodem van de ingevette ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi de aardappelpuree met de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

combinatietipLekker met een rucolasalade.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.