Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 8 min. gaar. Schep in de slowcooker.
Bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. in dezelfde koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in de slowcooker.
Voeg de wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Schraap alle aanbaksels los en schenk in de slowcooker. Voeg ook de tomatenpuree, melk, suiker, het bouillonblokje en oregano toe. Voeg de tomaten toe en druk fijn met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Gaar 6 uur op de hoge stand.
Bolognesesaus uit de slowcooker
Deze bolognesesaus krijgt uren de tijd in de slowcooker en dat proef je: gehakt, ui, wortel en bleekselderij samen met tomaat, wijn, melk en oregano maken dit tot een volle, rijke saus die perfect is bij pasta. Hartig en heerlijk diep van smaak.
- combinatietipLekker met pasta zoals tagliatelle of papperdelle.
- achtergrondinfoBolognesesaus komt van Ragù alla Bolognese; een saus op basis van onder andere gestoofd rund- en varkensvlees met wijn, wortel, ui, bleekselderij en bouillon. Net wat anders dan deze saus op basis van tomaat dus. Het originele recept voor de saus is zelfs vastgelegd in de Kamer van Koophandel van Bologna.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bolognesesaus uit de slowcooker
Deze bolognesesaus krijgt uren de tijd in de slowcooker en dat proef je: gehakt, ui, wortel en bleekselderij samen met tomaat, wijn, melk en oregano maken dit tot een volle, rijke saus die perfect is bij pasta. Hartig en heerlijk diep van smaak.

bijgerecht
6 personen
355 kcal
30 min. bereiden
6 uur wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 8 min. gaar. Schep in de slowcooker.
Bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. in dezelfde koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in de slowcooker.
Voeg de wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Schraap alle aanbaksels los en schenk in de slowcooker. Voeg ook de tomatenpuree, melk, suiker, het bouillonblokje en oregano toe. Voeg de tomaten toe en druk fijn met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Gaar 6 uur op de hoge stand.
combinatietip:Lekker met pasta zoals tagliatelle of papperdelle.
achtergrondinfo:Bolognesesaus komt van Ragù alla Bolognese; een saus op basis van onder andere gestoofd rund- en varkensvlees met wijn, wortel, ui, bleekselderij en bouillon. Net wat anders dan deze saus op basis van tomaat dus. Het originele recept voor de saus is zelfs vastgelegd in de Kamer van Koophandel van Bologna.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 middelgrote uien
5 tenen knoflook
250 g winterpeen
250 g bleekselderij
2 el milde olijfolie
500 g half om half gehakt
300 ml rode wijn
2 el tomatenpuree
200 ml volle melk
1 el kristalsuiker
1 runderbouillonblokje
1 el gedroogde oregano
800 g gepelde tomaten in blik
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)