Bolognesesaus uit de slowcooker

Deze bolognesesaus krijgt uren de tijd in de slowcooker en dat proef je: gehakt, ui, wortel en bleekselderij samen met tomaat, wijn, melk en oregano maken dit tot een volle, rijke saus die perfect is bij pasta. Hartig en heerlijk diep van smaak. 

355 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 6 uur wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 8 min. gaar. Schep in de slowcooker.

  3. Bak de ui, winterpeen en bleekselderij 5 min. in dezelfde koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in de slowcooker.

  4. Voeg de wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Schraap alle aanbaksels los en schenk in de slowcooker. Voeg ook de tomatenpuree, melk, suiker, het bouillonblokje en oregano toe. Voeg de tomaten toe en druk fijn met de achterkant van een lepel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Gaar 6 uur op de hoge stand.

  • combinatietipLekker met pasta zoals tagliatelle of papperdelle.
  • achtergrondinfoBolognesesaus komt van Ragù alla Bolognese; een saus op basis van onder andere gestoofd rund- en varkensvlees met wijn, wortel, ui, bleekselderij en bouillon. Net wat anders dan deze saus op basis van tomaat dus. Het originele recept voor de saus is zelfs vastgelegd in de Kamer van Koophandel van Bologna.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bolognesesaus uit de slowcooker

Deze bolognesesaus krijgt uren de tijd in de slowcooker en dat proef je: gehakt, ui, wortel en bleekselderij samen met tomaat, wijn, melk en oregano maken dit tot een volle, rijke saus die perfect is bij pasta. Hartig en heerlijk diep van smaak. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig