Noedelsoep met kip
Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilets
- 3 el boemboe rendang
- ½ el olijfolie mild
- 10 cm verse gemberwortel
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 400 ml kokosmelk light
- 200 g volkorennoedels
- 160 g babymaiskolfjes
- 320 g roerbakgroente (naar keuze)
- 1 el rodewijnazijn
Advertentie
Bereiden
- Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur. Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper. Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin. Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten. Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
- Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook. Voeg de kokosmelk en noedels toe. Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen. Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.
Tip:
7 x anders van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers © Jamie Oliver Enterprises Ltd (2020 7 Ways) Fotografie: Levon Biss
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 456 kcal
- eiwit 33,6 g
-
koolhydraten 55,3 g
waarvan suikers 9,2 g -
vet 10,5 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 600 mg
- vezels 51 g
Ook te zien in
Noedelsoep met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsoep met kip
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur.
- 300 g kipfilets
- 1½ el boemboe rendang
Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper.
- ½ el olijfolie mild
Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin.
- 10 cm verse gemberwortel
Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten.
Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
- 1½ el boemboe rendang
- 1 liter water
- 2 kippenbouillontabletten
Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook.
- 400 ml kokosmelk light
- 200 g volkorennoedels
Voeg de kokosmelk en noedels toe.
- 160 g babymaiskolfjes
Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken.
- 320 g roerbakgroente
Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen.
- 1 el rodewijnazijn
Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken.
Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.