Har­ti­ge wa­fels met kip en gu­a­ca­mo­le

Paprika's vermomd als wafels, dat had je niet vewacht! Maar deze groentewafels weten wel beter.

(6) waardeer
hoofdgerecht Paprika's vermomd als wafels, dat had je niet vewacht! Maar deze groentewafels weten wel beter. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grove rasp
  • wafelijzer
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom. Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.
  3. Verhit het wafelijzer en vet in met ¼ van de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
  4. Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.
  5. Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof. Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.
  6. Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.
video

Har­ti­ge wa­fels met kip en gu­a­ca­mo­le

leuk-snel - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Hartige wafels met kip en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge wa­fels met kip en gu­a­ca­mo­le

1
1
  • 150 g winterpeen
  • 1 rode paprika

Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn.

2
2
  • 150 g mais in blik
  • 1 rode peper

Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 50 ml vers groentesap wortel-sinas-gember
  • 3 vrije uitloop eieren
  • 200 g cottagecheese
  • 1 tl bakpoeder

Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom.

4
4

Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.

5
5
  • ½ el milde olijfolie

Verhit het wafelijzer en vet in met de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.

6
6
  • ½ el milde olijfolie

Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.

7
7
  • 1 kipfilet
  • ½ el gerookte paprikapoeder

Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 10 g verse koriander

Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn.

10
10
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

11
11

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof.

12
12
  • ½ limoen

Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.

13
13

Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.