Hartige wafels met kip en guacamole
Paprika's vermomd als wafels, dat had je niet vewacht! Maar deze groentewafels weten wel beter.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g winterpeen
- 1 rode paprika
- 150 g mais in blik
- 1 rode peper
- 150 g volkoren tarwemeel
- 50 ml vers groentesap wortel-sinas-gember
- 3 vrije uitloop eieren
- 200 g cottagecheese
- 1 tl bakpoeder
- 2 el milde olijfolie
- 1 kipfilet
- ½ el gerookte paprikapoeder
- 10 g verse koriander
- 1 eetrijpe avocado
- ½ limoen
Keukenspullen
- grove rasp
- wafelijzer
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn. Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom. Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.
- Verhit het wafelijzer en vet in met ¼ van de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
- Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.
- Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof. Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.
- Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.

Hartige wafels met kip en guacamole
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 35 g
waarvan suikers 9 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 440 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Hartige wafels met kip en guacamole
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hartige wafels met kip en guacamole
- 150 g winterpeen
- 1 rode paprika
Schil de winterpeen en rasp grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees fijn.
- 150 g mais in blik
- 1 rode peper
Spoel de mais onder koud water en laat uitlekken. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- 150 g volkoren tarwemeel
- 50 ml vers groentesap wortel-sinas-gember
- 3 vrije uitloop eieren
- 200 g cottagecheese
- 1 tl bakpoeder
Meng het meel, groentesap, de eieren, cottagecheese en bakpoeder met een garde in een kom.
Roer de wortel, paprika, mais en de helft van de rode peper erdoor.
- ½ el milde olijfolie
Verhit het wafelijzer en vet in met de olie. Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer.
- ½ el milde olijfolie
Bak de wafels in 7-8 min. Houd warm onder aluminiumfolie. Vet het ijzer weer in en herhaal met de rest van het beslag.
- 1 kipfilet
- ½ el gerookte paprikapoeder
Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 2 cm. Meng het paprikapoeder erdoor.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. goudbruin en gaar.
- 10 g verse koriander
Maal ondertussen de rest van de rode peper in de vijzel tot een gladde pasta. Snijd de koriander fijn.
- 1 eetrijpe avocado
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe met de helft van de koriander in de vijzel. Stamp grof.
- ½ limoen
Pers de halve limoen uit en meng 1 el limoensap (per 4 personen) door de guacamole. Breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel de kip, guacamole en de rest van de koriander over de wafels.