Tonijnsandwich met guacamole en maissalade
Liefhebbers van de clubsandwich weten: hoe meer lagen, hoe beter. Deze snelle tonijnvariant is ook nog eens Mexicaans.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 20 g verse platte peterselie
- 370 g tonijnstukken in water
- 200 g koelverse guacamole
- 12 sneetjes maisbrood
- 600 g maiskorrels in pot
- 1 avocado
- 125 ml zure room
- 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
- 150 g tortillachips nacho cheese
Keukenspullen
- vergiet
- broodrooster
- 8 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de rode uien in ringen. Doe in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole. Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in een broodrooster.
- Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
- Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Serveer de clubsandwich met de maissalade, de tortillachips en de paprikaroom.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 1.180 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnsandwich met guacamole en maissalade
- 2 rode uien
- 20 g verse platte peterselie
- 370 g tonijnstukken in water
- 200 g koelverse guacamole
Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole.
- 12 sneetjes maisbrood
Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in de broodrooster.
Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje.
Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
- 600 g maiskorrels in pot
- 1 avocado
Laat de mais uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
- 125 ml zure room
- 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout.
- 150 g tortillachips nacho cheese
Serveer de clubsandwich met de maissalade, tortillachips en paprikaroom.