Nacho-ovenschotel

875 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 10 min. oventijd

pittig

17 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de paprikapoeder, komijn en tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de chipotlesaus en het water toe en laat ca. 5 min. inkoken tot dikke saus.

  2. Verdeel de helft van de nachochips over een met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de helft van het gehakt en de helft van de kaas erover. Herhaal met de rest van de nachochips, gehakt en kaas. Bak ca. 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

  3. Pers ondertussen de limoen uit. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes van ½ cm. Snijd de bosuien in dunne schuine ringen. Meng met de helft van het limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Maak de avocado’s schoon en prak het vruchtvlees grof met een vork en meng met de rest van het limoensap. Breng de guacamole op smaak met peper en eventueel zout. Haal de nacho’s uit de oven en verdeel de tomatensalsa, zure room, guacamole en jalapeñoplakjes erover.

  • vegatipHet gehakt kan vervangen worden door vegetarisch gehakt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Nacho-ovenschotel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig