Nachoschotel van de BBQ
Nachoschotel van de BBQ
bewaar
bewaar

Nachoschotel van de BBQ

Borrelkoningen en -koninginnen opgelet: deze nachoschotel van de BBQ maakt jouw (grill)avond pas echt compleet. Heerlijk met knapperige tortillachips, kaas, jalapeño en zure room.

25 min. bereiden
pittig
1waardering

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Verhit de olie in de gietijzeren pan op de barbecue en fruit de helft van de ui 2-3 min. Voeg de knoflook, bonen, tomatenpuree en picadillo toe en bak nog 2 min mee. Voeg het water toe en laat 5 min. met de deksel op de pan koken en iets inkoken. Voeg meer water toe als de saus te dik wordt.

3

Pers ondertussen de limoen uit en meng door de rest van de ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Schep de helft van de bonensaus uit de pan en hou achter. Verdeel in twee lagen de nacho’s en kaas over de saus in de pan, eindig met de kaas. Laat smelten op de barbecue. Verdeel de achtergehouden saus, de sla, tomaten, rest van de ui, zure room en jalapeño’s erover en serveer direct.

combinatietipLekker met extra limoen en tabasco.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nachoschotel van de BBQ

Borrelkoningen en -koninginnen opgelet: deze nachoschotel van de BBQ maakt jouw (grill)avond pas echt compleet. Heerlijk met knapperige tortillachips, kaas, jalapeño en zure room.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig