Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de ui en de bonen met de picadillo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en 2 el water toe en verhit nog 5 min. op laag vuur. Prak de helft van de bonen met een houten lepel.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de jalapeño fijn en meng met 2 el vocht uit het potje (per 4 personen), de tomaten en de rest van de ui tot een salsa.
Maak de avocado’s schoon, prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk een horizontale baan over het midden van elke tortilla met de bonen, laat de randen vrij. Verdeel over elke tortilla ⅛ van de rijst, avocado, zure room, cheddar en 2 el salsa. Je houdt wat salsa over.
Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril in delen de burrito’s 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Halveer ze en serveer met de rest van de salsa.
Burrito met bonen, jalapeño en cheddar
De burrito dankt zijn bekendheid aan de tex-mex keuken in de Amerika. Snel te maken en makkelijk uit de hand te eten: ideaal streetfood. De opgerolde tortilla is vaak gevuld met bonen, rijst en kaas. In deze variant zit ook jalapeño voor pit.
- combinatietip Lekker met limoensap en koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Burrito met bonen, jalapeño en cheddar
De burrito dankt zijn bekendheid aan de tex-mex keuken in de Amerika. Snel te maken en makkelijk uit de hand te eten: ideaal streetfood. De opgerolde tortilla is vaak gevuld met bonen, rijst en kaas. In deze variant zit ook jalapeño voor pit.

hoofdgerecht
4 personen
825 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de ui en de bonen met de picadillo 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en 2 el water toe en verhit nog 5 min. op laag vuur. Prak de helft van de bonen met een houten lepel.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm. Snijd de jalapeño fijn en meng met 2 el vocht uit het potje (per 4 personen), de tomaten en de rest van de ui tot een salsa.
Maak de avocado’s schoon, prak grof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk een horizontale baan over het midden van elke tortilla met de bonen, laat de randen vrij. Verdeel over elke tortilla ⅛ van de rijst, avocado, zure room, cheddar en 2 el salsa. Je houdt wat salsa over.
Vouw eerst de brede kant over de vulling en dan de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo de rest van de burrito’s.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril in delen de burrito’s 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Halveer ze en serveer met de rest van de salsa.
combinatietip: Lekker met limoensap en koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 ml water
1 groentebouillonblokje
100 g langgraanrijst
400 g zwarte bonen in blik
2 rode uien
1 el zonnebloemolie
2 el picadillo
2 el tomatenpuree
2 el water
380 g tastytom-trostomaten
2 el jalapeñoplakjes in pot
2 eetrijpe avocado's
8 volkoren wortelwraps
125 g zure room
150 g geraspte cheddar
Dit heb je nodig
grillpan