Vol­ko­ren­pas­ta met kip, Chi­ne­se kool, gem­ber en ta­hin

Geef de een draai aan volkorenspaghetti en tover om tot een wokgrecht.

(8) waardeer
hoofdgerecht Geef de een draai aan volkorenspaghetti en tover om tot een wokgrecht. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen).
  2. Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Schil de gember en snijd heel fijn.
  3. Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min. Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min. Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn. Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min. Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht (per 4 personen) toe en roer door. Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.

dieettip:

Vervang de kipfiletreepjes door Stukjes als van kip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpasta met kip, Chinese kool, gember en tahin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met kip, Chi­ne­se kool, gem­ber en ta­hin

1
1
  • 300 g volkorenspaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

3
3
  • 1 Chinese kool

Snijd ondertussen de Chinese kool in parten en vervolgens in de breedte in fijne reepjes.

4
4
  • 1 verse rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper.

5
5

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6
6
  • 1 bosje salade-ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn.

7
7
  • 50 g verse gember

Schil de gember en snijd heel fijn.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote hapjespan of wok.

9
9

Fruit de helft van de salade-ui met de knoflook 2 min.

10
10

Voeg de rode peper en gember toe en bak 2 min.

11
11
  • 400 g kipfiletreepjes

Voeg de kipfiletreepjes toe en roerbak 5 min. tot ze gaar zijn.

12
12

Voeg de spaghetti en kool toe en roerbak 2 min.

13
13
  • 3 el sojasaus
  • 2 el Bio Today witte tahin

Voeg de sojasaus, tahin en 2 el kookvocht toe en roer door.

14
14

Bestrooi met de rest van de salade-ui en serveer.

dieettip:

Vervang de kipfiletreepjes door Stukjes als van kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.