Vol­ko­ren­pen­ne met spruit­jes en an­sjo­vis

Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

(10) waardeer
hoofdgerecht Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta! 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.
  2. Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten. Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.
  4. Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper. Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 75 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pen­ne met spruit­jes en an­sjo­vis

1
1
  • 800 g spruitjes
  • 4 tenen knoflook

Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.

2
2
  • 45 g ansjovisfilets in olijfolie

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten.

3
3
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.

4
4
  • 400 g volkorenpenne

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

5
5
  • 1 citroen
  • 8 g selderij

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

6
6

Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper.

7
7

Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.