Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis
Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis

Volkorenpenne met spruitjes en ansjovis

Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

35 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

spruitjes

4 tenen

knoflook

45 g

ansjovisfilets in olijfolie

½ tl

chilivlokken

400 g

volkorenpenne

1

citroen

8 g

selderij

Geloof ons: spruitjeshaters worden spruitjeslovers na het proeven van deze pasta!

Aan de slag

1

Maak de spruitjes schoon. Snijd de spruitjes en knoflook in flinterdunne plakjes.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets met 3 el van de olie (per 4 personen) in 2 min. smelten. Voeg de spruitjes toe en roerbak 6 min. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en bak nog 2 min.

3

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

4

Schep de penne door de spruitjes. Breng op smaak met 1 el citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen), de selderij en peper. Voeg 3 el kookvocht toe (per 4 personen). Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap, peper en eventueel zout.