Spaghetti carbonara met tuinerwten
Spaghetti carbonara met tuinerwten
bewaar
bewaar

Spaghetti carbonara met tuinerwten

Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.

15 min. bereiden
197waarderingen

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwten toe.

2

Snipper ondertussen de uien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en ui 7 min. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom en meng de slagroom en ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta en tuinerwten af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en tuinerwten bij de spekjes en ui. Voeg al roerend het slagroommengsel toe en blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper.

vegatipIn plaats van de spekjes en Grano Padano kun je ook geroosterde walnoten en manchego 50+ gebruiken. 

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti carbonara met tuinerwten

Een Italiaanse klassieker met een twist: zet deze overheerlijke spaghetti carbonara met tuinerwten eens op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig