Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten
Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten

Koolhydraatarm ontbijt: havermout met aardbeiensaus en pompoenpitten

Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn!

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

pompoenpitten

300 ml

amandeldrink ongezoet

40 g

havermout

1 el

lijnzaad

200 g

diepvries aardbeien

½ tl

anijszaad

Dit recept bewijst maar weer dat een koolhydraatarm ontbijt erg lekker kan zijn!

Aan de slag

1

Verhit een steelpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2

Breng ondertussen in een steelpan de amandeldrink aan de kook. Voeg de havermout toe en laat ca. 10 min. koken. Roer af en toe. Schep de lijnzaad erdoor en zet het vuur uit.

3

Verwarm in een andere kleine pan de aardbeien, breng op smaak met het anijszaad. Prak met een vork tot een puree.

4

Verdeel de havermoutpap over komen en swirl de aardbeiensaus erdoor. Bestrooi met de pompoenpitten. Serveer direct.

tip

combinatietip Lekker met extra anijszaad.