Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese
Het is weer tijd voor wraps! Deze keer met zwarte bonen, paprika en cottagecheese. Rollen maar.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 zak paprikamix
- 2 rode uien
- 300 g trostomaten
- 3 el olijfolie mild
- 2 el guacamolekruiden
- 225 g HAK zwarte bonen in zak
- 1 tl komijnzaad
- 8 tortillawraps
- ½ bosje salade-ui
- 200 g cottagecheese
Advertentie
Bereiden
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik. Snijd de uien en tomaten in parten van 1 cm.
- Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en guacamolekruiden toe en bak 2 min. mee. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur pruttelen. Haal na 5 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bonen en het komijnzaad 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in schuine dunne ringen. Schep de cottagecheese in een kommetje.
- Serveer alles los in kommetjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
variatietip:
Voor de vleeseter(s): haal het vel van wat Catalaanse worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Serveer in een apart schaaltje voor de liefhebbers
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 19 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 10 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 600 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische wraps met zwarte bonen, paprika en cottagecheese
- 1 zak paprikamix
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik.
- 2 rode uien
- 300 g trostomaten
Snijd de uien en tomaten in parten van 1 cm.
- 1 el olijfolie mild
- 2 el guacamolekruiden
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en guacamolekruiden toe en bak 2 min. mee.
Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur pruttelen. Haal na 5 min. de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- 225 g HAK zwarte bonen in zak
Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- 2 el olijfolie mild
- 1 tl komijnzaad
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bonen en het komijnzaad 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 8 tortillawraps
- ½ bosje salade-ui
- 200 g cottagecheese
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in schuine dunne ringen. Schep de cottagecheese in een kommetje.
Serveer alles los in kommetjes, zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen.
variatietip:
Voor de vleeseter(s): haal het vel van wat Catalaanse worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in stukjes. Serveer in een apart schaaltje voor de liefhebbers