bewaar
Linzen-tomatensoep met pompoen
Linzen-tomatensoep met pompoen
bewaar

Linzen-tomatensoep met pompoen

Deze linzen-tomatensoep krijgt extra smaak door een vleugje kokosmelk

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

verse gemberwortel

2 el

milde olijfolie

2 el

kerriepoeder

400 g

koelverse muskaatpompoenstukjes

500 g

tomaten

400 ml

Bon Coco kokosmelk light in blik

700 ml

heet water

2

groentebouillontabletten

205 g

HAK linzen in zak

200 g

verse spinazie

Deze linzen-tomatensoep krijgt extra smaak door een vleugje kokosmelk

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een soeppan en bak de gember, kerrie en pompoen 4 min. op laag vuur.

2

Snijd ondertussen de tomaten in stukjes van ca. 1 cm en voeg samen met de kokosmelk, het water en de bouillonblokjes toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de linzen toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.

3

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verdeel de soep over diepe kommen en serveer.

variatietipLekker met limoen.