Groen­te­cur­ry met broc­co­li­rijst en cas­hew­no­ten

Swap je carbs met deze groentecurry met broccolirijst en cashewnoten.

(10) waardeer
hoofdgerecht Swap je carbs met deze groentecurry met broccolirijst en cashewnoten. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • zeef
  • fijne rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de broccoli, dep droog en snijd in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken. Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui in 5 min. goudbruin. Boen ondertussen de halve pompoen schoon en snijd in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
  3. Voeg de boemboe toe aan de ui in de pan en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg de pompoenblokjes toe en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
  4. Verwijder ondertussen de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Voeg de sugarsnaps en spruiten toe aan de curry en kook nog 5 min. mee.
  5. Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe het water in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zacht koken. Doe de helft van de broccolirijst in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan in 3 min. gaar. Herhaal met de rest van de broccolirijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Boen de limoen schoon, rasp met de fijne rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Voeg het limoensap toe aan de curry. Bestrooi de curry met het limoenrasp en de cashewnoten. Serveer met de broccolirijst.

bewaartip:

Snijd de andere helft van de pompoen in blokjes en vries deze in. Zo heb je altijd pompoenblokjes bij de hand voor een soep of traybake bijvoorbeeld.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentecurry met broccolirijst en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met broc­co­li­rijst en cas­hew­no­ten

1
1
  • 600 g broccoli

Was de broccoli, dep droog en snijd in roosjes. Schil de stronk en snijd in grove stukken.

2
2

Doe (in delen) in de keukenmachine en maal pulserend tot rijst.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el milde olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui in 5 min. goudbruin.

4
4
  • ½ AH Biologisch pompoen

Boen ondertussen de halve pompoen schoon en snijd in kwarten.

5
5

Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

6
6
  • 100 g boemboe rode curry
  • 400 ml Bon Coco kokosmelk light in blik

Voeg de boemboe toe aan de ui in de pan en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor.

7
7

Voeg de pompoenblokjes toe en laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

8
8
  • 200 g sugarsnaps
  • 500 g spruiten

Verwijder ondertussen de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps. Maak de spruiten schoon en halveer ze.

9
9

Voeg de sugarsnaps en spruiten toe aan de curry en kook nog 5 min. mee.

10
10
  • 800 ml water

Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe het water in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zacht koken.

11
11

Doe de helft van de broccolirijst in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan in 3 min. gaar.

12
12

Herhaal met de rest van de broccolirijst en breng op smaak met peper en eventueel zout.

13
13
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp met de fijne rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Voeg het limoensap toe aan de curry.

14
14
  • 100 g gezouten cashewnoten

Bestrooi de curry met het limoenrasp en de cashewnoten. Serveer met de broccolirijst.

bewaartip:

Snijd de andere helft van de pompoen in blokjes en vries deze in. Zo heb je altijd pompoenblokjes bij de hand voor een soep of traybake bijvoorbeeld.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.