Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 2 min. op middelhoog vuur.
Snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, laat het sierlijke puntje zitten en snijd in stukken van 3 cm. Verhit ⅔ van del olie in een wokpan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 1 min. Voeg de sperziebonen en wokgroente toe en bak 3 min. mee.
Rasp ondertussen de groene schil van de helft van de limoen, pers deze helft uit en snijd de rest in parten. Voeg de kokosmelk, het limoenrasp, en -sap en het water toe. Zet het vuur middelhoog en laat 8-10 min. met de deksel op de pan koken tot de sperzienbonen gaar zijn en de curry iets is ingekookt. Voeg de laatste 3-4 min de garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de gyoza’s rondom met de rest van de olie. Verdeel over het mandje van de airfryer en bak in 8 min. op 180°C knapperig en gaar.
Verdeel de curry over kommen. Leg de gyoza’s erop en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de rijst en limoenparten.
Rode curry met garnalen, kipdumplings en rijst
De ideale studentenmaaltijd: snel, vullend en verrassend. Deze rode curry met kipdumplings en garnaaltjes is een soort surf en turf waar je huisgenoten zonder twijfel blij van worden.
- combinatietip Ook lekker met een rode peper of sriracha voor extra kick!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rode curry met garnalen, kipdumplings en rijst
De ideale studentenmaaltijd: snel, vullend en verrassend. Deze rode curry met kipdumplings en garnaaltjes is een soort surf en turf waar je huisgenoten zonder twijfel blij van worden.

hoofdgerecht
4 personen
855 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 2 min. op middelhoog vuur.
Snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon, laat het sierlijke puntje zitten en snijd in stukken van 3 cm. Verhit ⅔ van del olie in een wokpan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Voeg de boemboe toe en bak nog 1 min. Voeg de sperziebonen en wokgroente toe en bak 3 min. mee.
Rasp ondertussen de groene schil van de helft van de limoen, pers deze helft uit en snijd de rest in parten. Voeg de kokosmelk, het limoenrasp, en -sap en het water toe. Zet het vuur middelhoog en laat 8-10 min. met de deksel op de pan koken tot de sperzienbonen gaar zijn en de curry iets is ingekookt. Voeg de laatste 3-4 min de garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de gyoza’s rondom met de rest van de olie. Verdeel over het mandje van de airfryer en bak in 8 min. op 180°C knapperig en gaar.
Verdeel de curry over kommen. Leg de gyoza’s erop en bestrooi met de pinda’s. Serveer met de rijst en limoenparten.
combinatietip: Ook lekker met een rode peper of sriracha voor extra kick!
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pandanrijst
30 g ongezouten pinda's
1 middelgrote ui
200 g sperziebonen
2 el zonnebloemolie
95 g boemboe rode curry
400 g Thaise wokgroente
1 biologische limoen
500 ml kokosmelk
100 ml water
250 g cocktailgarnalen
240 g kip gyoza