Rode curry-noedelsoep met kipgehaktballetjes van LekkerSeb

Noedelsoep is altijd een goed idee! Zeker als 'ie lekker goedgevuld is. Deze maak je met rode curry, kipgehaktballetjes en een gekookt eitje.

935 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rasp de knoflook en gember. Doe de helft van de bosui met de knoflook, de helft van de gember, de olie en boemboe in een pan en bak 2 min. Voeg de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe en kook op laag vuur 5 min. mee.

  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Meng het kipgehakt met de rest van de gember, breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er 12 balletjes van (per 4 personen) en voeg toe aan de soep.

  3. Snijd de tomaten in blokjes, voeg samen met de sperziebonen toe aan de soep en kook 6-7 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Hak de pinda’s grof. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Schep de soep met de groente en kipballetjes erover. Pel de eieren, halveer en leg op de soep. Bestrooi met de rest van de bosui en pinda’s. Knijp de partjes limoen erboven uit.

  • serveertipLekker met koriander.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rode curry-noedelsoep met kipgehaktballetjes van LekkerSeb

Noedelsoep is altijd een goed idee! Zeker als 'ie lekker goedgevuld is. Deze maak je met rode curry, kipgehaktballetjes en een gekookt eitje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig