Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rasp de knoflook en gember. Doe de helft van de bosui met de knoflook, de helft van de gember, de olie en boemboe in een pan en bak 2 min. Voeg de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe en kook op laag vuur 5 min. mee.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Meng het kipgehakt met de rest van de gember, breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er 12 balletjes van (per 4 personen) en voeg toe aan de soep.
Snijd de tomaten in blokjes, voeg samen met de sperziebonen toe aan de soep en kook 6-7 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Hak de pinda’s grof. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Schep de soep met de groente en kipballetjes erover. Pel de eieren, halveer en leg op de soep. Bestrooi met de rest van de bosui en pinda’s. Knijp de partjes limoen erboven uit.
Rode curry-noedelsoep met kipgehaktballetjes van LekkerSeb
Noedelsoep is altijd een goed idee! Zeker als 'ie lekker goedgevuld is. Deze maak je met rode curry, kipgehaktballetjes en een gekookt eitje.
- serveertipLekker met koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rode curry-noedelsoep met kipgehaktballetjes van LekkerSeb
Noedelsoep is altijd een goed idee! Zeker als 'ie lekker goedgevuld is. Deze maak je met rode curry, kipgehaktballetjes en een gekookt eitje.

hoofdgerecht
4 personen
935 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rasp de knoflook en gember. Doe de helft van de bosui met de knoflook, de helft van de gember, de olie en boemboe in een pan en bak 2 min. Voeg de kokosmelk, het water en het bouillonblokje toe en kook op laag vuur 5 min. mee.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Meng het kipgehakt met de rest van de gember, breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er 12 balletjes van (per 4 personen) en voeg toe aan de soep.
Snijd de tomaten in blokjes, voeg samen met de sperziebonen toe aan de soep en kook 6-7 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. hard. Hak de pinda’s grof. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Schep de soep met de groente en kipballetjes erover. Pel de eieren, halveer en leg op de soep. Bestrooi met de rest van de bosui en pinda’s. Knijp de partjes limoen erboven uit.
serveertip:Lekker met koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bosuitjes
2 tenen knoflook
40 g gember
2 el zonnebloemolie
95 g boemboe rode curry
500 ml kokosmelk
700 ml water
1 kippenbouillonblokje
1 biologische limoen
300 g scharrelkipgehakt
2 tomaten
400 g sperziebonen
4 middelgrote scharreleieren
30 g ongezouten pinda's
248 g woknoedels