BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!
110 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
4
1 el
4 el
12
2 takjes
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 05 - Zin in de zomer!
BBQ-gids 2024 - BBQ-gids 2024
BBQ magazine 2021 - BBQ magazine 2021
Allerhande special - BBQ & borrel 2025
Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Verdeel de pastasaus, minimozzarellabolletjes en de tomaten over de portobello’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met de basilicumblaadjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
- combinatietipLekker met geroosterde pijnboompitten.
- variatietipVervang de tomaten door paprikareepjes of olijven. Of door salami (het gerecht is dan niet meer vegan).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
BBQ portobello 'caprese'
Insalate caprese wordt portobello caprese. BBQ aan, champignon erop en vullen maar!

bijgerecht
4 personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Knip de tomaten in trosjes. Verwijder de stelen van de portobello’s. Bestrijk de buitenkant van de portobello’s met de olie.
Verdeel de pastasaus, minimozzarellabolletjes en de tomaten over de portobello’s. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de portobello’s in de grillschaal en rooster ca. 15 min. op de barbecue. Garneer met de basilicumblaadjes en bestrooi met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met geroosterde pijnboompitten.
variatietip:Vervang de tomaten door paprikareepjes of olijven. Of door salami (het gerecht is dan niet meer vegan).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten aan de tak
4 portobello's
1 el arachideolie
4 el pastasaus basilicum
12 mini-mozzarellabolletjes
2 takjes verse basilicum
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)




