Kabeljauwburger met peterselie-mayo en salsa
Kabeljauwburger met peterselie-mayo en salsa

Kabeljauwburger met peterselie-mayo en salsa

Binnen 20 min. staan deze crunchy kabeljauwburgers met peterseliemayo, salsa en avocado al op tafel.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

4

kabeljauwburgers

4

hamburgerbroodjes

4

tomaten

1

rode paprika

1

avocado

10 g

verse platte peterselie

1

limoen

3 el

mayonaise met citroen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Binnen 20 min. staan deze crunchy kabeljauwburgers met peterseliemayo, salsa en avocado al op tafel.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kabeljauwburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de broodjes en gril ze 1 min. op de snijkant.

2

Snijd 1 tomaat in plakken en de rest in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

3

Snijd de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de tomaat met de paprika, avocado, de helft van de peterselie, 1 el limoensap (per 4 personen) en het limoenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de peterselie met de mayonaise.

4

Beleg elke onderste helft van de broodjes met de blaadjes sla, plakken tomaat en kabeljauwburger. Verdeel de peterseliemayo en een deel van de avocado-paprikasalsa erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de rest van de avocado-paprikasalsa.

tip

vegatipVervang de kabeljauwburger door een vega burger, zoals een vegan kipburger of een vegetarische Bert's deluxe burger.