American style taco's
American style taco's

American style taco's

Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.

30 min. bereiden
5 min. oventijd
redelijk pittig
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

500 g

rundergehakt

2 el

Mexicaanse bonenkruiden

1 tl

knoflookpoeder

2 snufjes

zout

4 el

tomatenpuree

150 ml

heet water

380 g

Tasty Tom trostomaat

15 g

verse koriander

1

verse jalapeñopeper

2

limoenen

1 tl

suiker

12

tacoschelpen

100 g

fijngesneden ijsbergsla

75 g

geraspte kaas tex-mex

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Bak het gehakt, ¾ van de ui, de bonenkruiden, knoflookpoeder en de helft van het zout 12 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en het hete water toe en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.

2

Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de jalapeño. Snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoenen uit. Meng de tomaat, de rest van de ui, koriander, jalapeño, de suiker, 4 el limoensap (per 4 pers) en de rest van het zout.

3

Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de sla, geraspte kaas en salsa over de taco’s. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met tabasco red pepper sauce (flesje 60 ml) voor extra pit.