bewaar
Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli
Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli
bewaar

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10 g

verse munt

1

citroen

300 g

rundergehakt

50 g

ricotta

800 g

kikkererwten in blik

800 g

koelvers broccoliroosje

250 g

cherrytomaten

2 el

ras el hanout

2 el

arachideolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Meng het gehakt met ⅔ van de munt, het citroenrasp, de ricotta, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.

3

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Halveer de grote broccoliroosjes.

4

Meng de kikkererwten, broccoli, tomaten, ras el hanout, olie, peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Leg de balletjes ertussen.

5

Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep na 15 min. voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de munt en serveer met de citroenparten.