bewaar
Vegan pancakes met kokos, mango en ananas
Vegan pancakes met kokos, mango en ananas
bewaar

Vegan pancakes met kokos, mango en ananas

Wat deze vegan pancakes zo lekker maakt? De kokos'yoghurt' in het beslag en de mango, ananas, passievrucht en crunchy nougatine als topping erop.

15 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

bakpoeder

300 g

koelverse plantaardige variatie op yoghurt kokos-mango

200 ml

water

1 el

zonnebloemolie

330 g

koelverse zongerijpte mango, ananas en passievrucht

4 el

agavesiroop

4 el

nougatine in bakje

Wat deze vegan pancakes zo lekker maakt? De kokos'yoghurt' in het beslag en de mango, ananas, passievrucht en crunchy nougatine als topping erop.

Aan de slag

1

Meng het bakmeel met het bakpoeder, de plantaardig variatie op yoghurt en het water met een handmixer of garde tot een glad beslag zonder klontjes.

2

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes ca. 4 min. tot goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt.

3

Halveer ondertussen de blokjes mango en ananas en meng met de agavesiroop en passievrucht. Serveer de pancakes met het fruit en bestrooi met de nougatine.