bewaar
Orzosalade met olijven en prosciutto
Orzosalade met olijven en prosciutto
bewaar

Orzosalade met olijven en prosciutto

Ziezo, het is tijd voor deze salade met orzo!

15 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

orzo pasta

450 g

diepvries tuinerwten

2

oranje paprika's

80 g

parmaham

150 g

groene olijven met basilicum

3 el

wittewijnazijn

Dit heb je nodig

  • bolzeef

Ziezo, het is tijd voor deze salade met orzo!

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de tuinerwten toe.

2

Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Scheur de prosciutto di Parma in reepjes. Giet de olijven af, maar vang de olie op.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin ⅓ van de prosciutto. Voeg de opgevangen olie van de olijven toe en bak hierin de paprikablokjes 7 min. Haal van het vuur.

4

Snijd de olijven in stukjes. Giet de orzo met tuinerwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Meng de orzo en tuinerwten met de paprika, olijven en de wittewijnazijn tot een salade. Verdeel de rest van de prosciuttoreepjes erover.

bewaartipJe kunt de salade een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Bewaar de rest van de prosciutto apart en verdeel die pas voor het serveren eroverheen.

Orzosalade met olijf en prosciutto

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzosalade met olijven en prosciutto

Ziezo, het is tijd voor deze salade met orzo!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig