Koolhydraatarm brood bakken
Brood zonder koolhydraten? Jazeker!
Ingrediënten
16 porties
5
middelgrote eieren
75 ml
milde olijfolie
100 ml
water
1 el
appelciderazijn
1 el
ahornsiroop
200 g
amandelmeel
50 g
haverzemelen
75 g
gebroken lijnzaad
10 g
psylliumvezels
1 tl
baking soda
1 tl
bakpoeder
1 tl
zout
2 el
sesamzaad
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Splits 2 eieren (de eidooiers gebruik je niet). Klop in een kom de eiwitten, de rest van de eieren, olijfolie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.
Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de psylliumvezels, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Koolhydraatarm brood bakken
Brood zonder koolhydraten? Jazeker!

16 porties
180 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Splits 2 eieren (de eidooiers gebruik je niet). Klop in een kom de eiwitten, de rest van de eieren, olijfolie, het water, de appelciderazijn en ahornsiroop los.
Meng in een andere kom het amandelmeel, de haverzemelen, het lijnzaad, de psylliumvezels, baking soda, bakpoeder en het zout door elkaar.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en roer goed door.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bestrooi met het sesamzaad. Bak het brood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
bewaartip:Bewaar het brood in de koelkast in een luchtdichte trommel. Het is ongeveer 3-4 dagen houdbaar. Of snijd in stukken en vries in voor max. 3 maanden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)5 middelgrote eieren
75 ml milde olijfolie
100 ml water
1 el appelciderazijn
1 el ahornsiroop
200 g amandelmeel
50 g haverzemelen
75 g gebroken lijnzaad
10 g psylliumvezels
1 tl baking soda
1 tl bakpoeder
1 tl zout
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)