bewaar
Koolhydraatarme wentelteefjes
Koolhydraatarme wentelteefjes
bewaar

Koolhydraatarme wentelteefjes

Restjes koolhydraatarm brood over? Maak er dan koolhydraatarme wentelteefjes van!

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

middelgroot ei

100 ml

magere melk

½

kaneel

½ tl

vanille-extract

3 sneetjes

koolhydraatarm brood

1 el

milde olijfolie

Restjes koolhydraatarm brood over? Maak er dan koolhydraatarme wentelteefjes van!

Aan de slag

1

Klop het ei in een diep bord los met de melk, kaneel en het vanille-extract. Wentel het brood in het ei-melkmengsel en laat het erin liggen, zodat het brood het mengsel kan opnemen.

2

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het brood in ca. 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Snijd schuin doormidden en serveer.

variatietipVervang de kaneel en vanille extract door 30 g Parmigiano Reggiano, ½ el gedroogde Italiaanse kruiden en 1 tl knoflookpoeder. Snijd 150 g snoeptomaten in kwarten en meng met 1 tl balamicoazijn, peper en eventueel zout. Verdeel de tomaten over de wentelteefjes en bestrooi met 10 g Parmigiano reggiano (per 2 personen).

variatietipVerwarm 2 el 100% pindakaas natural met 10 g roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Besprenkel de wentelteefjes met de verwarmde pindakaas en bestrooi met 1 el AH pindastukjes (per 2 personen)

variatietipHalveer de helft van 1 doosje diepvries mangostukjes (250 g) en pureer de rest van de mangostukjes met 1 el sinaasappelsap en 2 el Griekse yoghurt 0% in een hoge beker. Serveer de wentelteefjes met de mangopuree, mangostukjes en in reepjes gesneden 1 takje verse muntblaadjes. (per 2 personen)