bewaar
Noedels met crispy broccoli
Noedels met crispy broccoli
bewaar

Noedels met crispy broccoli

Broccoli is een echte alleskunner. Zo is-ie niet alleen gestoomd, gekookt of gebakken een succes, maar ook zoals in deze noedels: crispy gebakken in de oven.

25 min. bereiden
licht pittig
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

6 el

arachideolie

2 tl

chilivlokken

1 tl

suiker

300 g

udon noedels

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

3

salade-ui

500 g

half-om-halfgehakt

5 el

sojasaus

5 el

zoete chilisaus

2½ el

witte natuurazijn

50 g

ongebrande cashewnoot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Broccoli is een echte alleskunner. Zo is-ie niet alleen gestoomd, gekookt of gebakken een succes, maar ook zoals in deze noedels: crispy gebakken in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm, schil de stronk en snijd in stukjes van 2 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅓ van de olie met de suiker, chilivlokken en wat zout en meng dit goed door de broccoli. Rooster 15 min. in het midden van de oven tot de broccoli krokante randjes heeft. Schep halverwege om.

2

Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3

Snijd de ui in halve ringen. Rasp de tenen knoflook. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen.

4

Zet een wok 30 sec. op hoog vuur en verhit hierin de rest van de olie. Voeg het gehakt toe en spreid deze met een houten lepel uit over een zo groot mogelijke oppervlakte van de pan. Bak het gehakt 5 min. zonder te roeren, zodat een soort koek ontstaat met een knapperige onderkant.

5

Meng ondertussen de sojasaus, chilisaus en azijn. Schep de ‘gehaktkoek’ om en breek deze met de houten lepel in zo klein mogelijke stukjes. Voeg de ui toe en roerbak 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 min. Voeg de saus en noedels toe en roerbak nog 2 min.

6

Schep de noedels en het gehakt in diepe borden en verdeel de geroosterde broccoli, salade-ui en cashewnoten erover.

vegatipVervang het gehakt door 375 g vegan rulstukjes (schaal)