bewaar
Pizza met andijvie, anjovis en burrata
Pizza met andijvie, anjovis en burrata
bewaar

Pizza met andijvie, anjovis en burrata

De veelzijdige andijvie blijkt ook heel lekker op je snelle pizza met burrata en ansjovis. Binnen 10 min. zet jij 'm al in de oven.

10 min. bereiden
8 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

pizzabodems houtoven naturel

250 g

fijngesneden andijvie

4 el

milde olijfolie

12

ansjovisfilets in olijfolie

4 el

Taggia olijven

300 g

koelverse burrata kaas

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

De veelzijdige andijvie blijkt ook heel lekker op je snelle pizza met burrata en ansjovis. Binnen 10 min. zet jij 'm al in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de andijvie over de pizzabodems. Besprenkel met de helft van de olie. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en verdeel met de olijven over de pizza. Breng op smaak met peper.

2

Bak de pizza 6-8 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Herhaal eventueel tot je alle pizza’s gebakken hebt (afhankelijk van de ruimte in de oven).

3

Leg op elke pizza een halve bol burrata. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met flink wat zwarte peper.

bereidingstipHeb je geen bakplaat? Gebruik dan een rooster met bakpapier.

Pizza met andijvie, anjovis en burrata

Instructievideo - 00:20 min.