bewaar
Worsttraybake met kriel, venkel en appel
Worsttraybake met kriel, venkel en appel
bewaar

Worsttraybake met kriel, venkel en appel

The worst traybake? Dat is zeker niet deze worsttraybake. Zoet, hartig, sappig en vol smaak.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

500 g

stoomaardappelmix

1

Elstar appel

2 takjes

verse rozemarijn

4

kipbraadworsten

2 el

Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix

4 el

arachideolie

1 mespunt

zout

1

sinaasappel

100 g

babyspinazie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

The worst traybake? Dat is zeker niet deze worsttraybake. Zoet, hartig, sappig en vol smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, bewaar het venkel­ groen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in parten van een ½ cm dik. Halveer de grote aardappelen uit de mix. Boen de appel schoon, snijd ’m ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd in plakken van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

2

Meng de venkel, aardappel, appel en rozemarijn met de worst, ovengroente­ kruiden, olie en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van de vrucht.

3

Neem de traybake uit de oven en schep de spinazie en het sinaasappelrasp erdoor. Bestrooi met het venkelgroen.

combinatietipLekker met hummus.

vegatipVervang de braadworsten door 4 vegetarische bratwursten (schaal 2 stuks, De Vegetarische Slager). Snijd ze in stukjes en bak de laatste 10 min. mee. Het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.