Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!
445 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram kastanjechampignons
kastanjechampignons
2 tenen knoflook
knoflook
50 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
400 gram winterpeen
winterpeen
70 gram tomatenpuree
tomatenpuree
3 eetlepel tarwebloem
tarwebloem
1 paddenstoelenbouillontablet
paddenstoelenbouillontablet
400 ml heet water
heet water
205 gram linzen
linzen
800 gram kruimige aardappelen
kruimige aardappelen
150 ml melk
melk
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 week 37-40 - 2021 week 37-40
Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.
- combinatietipLekker met basilicum.
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.
Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.
combinatietip:Lekker met basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
400 g winterpeen
70 g tomatenpuree
3 el tarwebloem
1 paddenstoelenbouillontablet
400 ml heet water
205 g linzen
800 g kruimige aardappelen
150 ml melk




