bewaar
Havermout met peer, dadels en walnoten
Havermout met peer, dadels en walnoten
bewaar

Havermout met peer, dadels en walnoten

Guur weer? Ga voor deze warme herfstige havermout met peer.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eetrijpe peren

1 el

milde olijfolie

600 ml

halfvolle melk

100 g

volkoren havermout

1 tl

gemalen kaneel

40 g

dadels zonder pit

40 g

ongebrande walnoten

Guur weer? Ga voor deze warme herfstige havermout met peer.

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Verhit de olie in een steelpan en bak de peer 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de havermout en kaneel toe en laat al roerend op laag vuur in 5 min. inkoken tot pap.

3

Snijd ondertussen de dadels in stukjes en hak de walnoten grof. Verdeel de havermout over de kommen en verdeel de dadels en walnoten erover.