bewaar
Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
bewaar

Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal

Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.

35 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruitjes

1 kg

zoete aardappel

500 ml

water

1

Knorr groentebouillonblokje zero salt

4

De Vegetarische Slager gehacktballen

195 g

zongedroogde tomaten in pot

Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.

Aan de slag

1

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.

2

Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.

3

Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.

4

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.

variatietipLiever geen vegetarische gehacktbal? Je kunt de stamppot ook garneren met verkruimelde feta 48+.