Zuurdesembrood met sesamzaad
Zuurdesembrood met sesamzaad
bewaar
bewaar

Zuurdesembrood met sesamzaad

Er gaat niets boven de geur van versgebakken (zuurdesem)brood uit eigen keuken.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
21 uur wachten
7waarderingen

Aan de slag

1

Meng de starter met 50 g tarwemeel en 50 ml water en laat 3 uur losjes afgedekt met vershoudfolie staan. Gebruik dit mengsel als het flink in volume is gegroeid en er veel bubbels in zitten.

2

Meng het startermengsel met de rest van het meel, het water en het zout tot een deeg.

3

Schraap het deeg met de schraper op een schoon werkblad en kneed het in 10-15 min. elastisch. Duw het met je handpalmen steeds van je af en haal het weer terug. Voeg geen extra meel toe. Het deeg kan een beetje plakkerig blijven. Leg het deeg met behulp van de schraper in een ingevette mengkom. Dek af met vershoudfolie en laat 2 uur op een tocht- en zonvrije plek rijzen. Vouw en trek het deeg daarna gedurende 3 uur elk uur een beetje uit elkaar en vouw over het midden terug. Leg tussendoor steeds weer terug in de kom.

4

Bestuif de rijsmand royaal met meel. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad. Duw het in het midden een beetje in, trek de bovenste kant een stukje van je af en vouw naar binnen over het deeg. Draai het deeg een kwartslag en herhaal de handeling totdat je het hele deeg hebt gedaan en het goed blijft zitten.

5

Keer het deeg om en vorm er met je handen een strakke, gladde, ronde bol van. Leg met de naad naar boven in de rijsmand en bestrooi licht met bloem. Dek losjes af met vershoudfolie en zet 12 uur in de koelkast. Zet de pan leeg in de oven en verwarm de oven voor op 230 °C. Haal de pan eruit als de oven op temperatuur is.

6

Stort het deeg op een vel bakpapier. Maak er met een mesje 1 grote of 2-3 kleine inkepingen in. Bestrooi het deeg met het sesamzaad. Leg het deeg met het bakpapier voorzichtig in de pan en doe de deksel erop

7

Bak het brood in de oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Neem na 20 min. de deksel van de pan. Neem het brood uit de oven en laat 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd het pas aan als het lauwwarm of op kamertemperatuur is.

algemeenZoek op de site naar 1193987 voor het recept van de zuurdesemstarter.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurdesembrood met sesamzaad

Er gaat niets boven de geur van versgebakken (zuurdesem)brood uit eigen keuken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig