Volkorenbrood bakken

Hey bakker, vanaf nu maak je eenvoudig je eigen (volkoren)brood!

225 kcal

30 min. bereiden, 45 min. oventijd, 2 uur 40 min. wachten

4.5/5

(25)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • broodbak- of cakevorm (30cm, ingevet)

  • vershoudfolie


januari 2022 - januari 2022

Aan de slag

  1. Los de gist en ahornsiroop op in het lauwe water (max 40 ºC). Zeef de meel boven een beslagkom en meng het gistwater erdoor. Mix kort met de deeghaak van de staande mixer (of deeghaken van de handmixer) tot een samenhangend deeg. Voeg het zout toe en mix nog 5 min. tot een elastisch deeg. Het deeg is goed als het makkelijk terugveert als je er een vinger in drukt.

  2. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van het bakblik. Bestuif de bovenkant van het deeg met een eetlepel volkorenmeel en dek het broodblik losjes af met vershoudfolie. Laat het deeg 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot het in volume is verdubbeld. Het moet iets boven de rand van de vorm uitkomen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats een ovenschaaltje met heet water onder in de oven. Spuit de bovenkant van het brood nat met een plantenspuit en bestrooi met nog een beetje volkorenmeel. Bak het brood in 40-45 min. in de oven.

  4. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Stort dan op een rooster om helemaal af te koelen. Laat nog minimaal 30 min. afkoelen voordat je er plakken van snijdt.

Wat vond je van dit recept?

Volkorenbrood bakken

Hey bakker, vanaf nu maak je eenvoudig je eigen (volkoren)brood!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig