bewaar
'Oh deer' van de BBQ met rodekool-appelstrüdel met bier-paddosaus van Jord Althuizen
'Oh deer' van de BBQ met rodekool-appelstrüdel met bier-paddosaus van Jord Althuizen
bewaar

'Oh deer' van de BBQ met rodekool-appelstrüdel met bier-paddosaus van Jord Althuizen

Steek de BBQ maar aan, want het is tijd voor de fameuze hertenbiefstuk van Jord Althuizen. Je grilt de biefstuk op open vuur, om het extra bijzonder te maken.

1 uur 30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

gesneden rodekool

1

kaneelstokje

100 ml

rode wijn

50 ml

port

4 vellen

diepvries filodeeg

2

goudreinetten

100 g

ongezouten roomboter

10 el

paneermeel

800 g

hertenbiefstukken

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • bakkwastje

  • bakpapier

  • keukentouw

  • kerntemperatuurmeter

Steek de BBQ maar aan, want het is tijd voor de fameuze hertenbiefstuk van Jord Althuizen. Je grilt de biefstuk op open vuur, om het extra bijzonder te maken.

Aan de slag

1

Stoof de rode kool met het kaneelstokje, de rode wijn en port 30 minuten op laag vuur. Laat ondertussen de vellen filodeeg ontdooien.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Stook de BBQ alvast direct ingesteld op tot 200 °C.

3

Haal het kaneelstokje uit de rodekool en laat de kool goed uitlekken in een zeef. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in plakjes van 0.5 cm dik.

4

Smelt de boter. Leg 1 vel filodeeg op een werkblad, bestrijk dit met ⅕ van de gesmolten boter en leg hier weer 1 vel filodeeg op, die je weer bestrijkt met ⅕ van de boter. Herhaal met de overige vellen zodat je 4 ingesmeerde vellen op elkaar hebt liggen. Strooi langs de rand van de lange zijde een 7 el paneermeel (per 4 personen) en leg hier appelplakjes op. Het paneermeel neemt het vrijkomende vocht uit de appels en rodekool op en zorgt ervoor dat je filodeeg niet zacht wordt; wees hier dus niet te zuinig mee. Strooi op de appel wat paneermeel en bedek de appel vervolgens met een laag uitgelekte rodekool.

5

Rol het filodeeg als een sushi open vouw het uiteinde onder de strudel. Zorg ervoor dat je niet door blijft rollen tot het einde, anders krijg je een te dikke laag filodeeg die niet gaar wordt. Het is beter om het zo op te rollen, dat de vulling net iets meer dan één keer rondom is bedekt en dan de rest van het deeg af te snijden. Bestrijk de buitenkant van de strudel nogmaals met de rest van de gesmolten boter. Bak de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat circa 20 minuten in de oven tot hij goudbruin en krokant is.

6

Snijd met een dun mesje eventueel achtergebleven vliesjes van de hertenfilet. Als de hertenfilets dun zijn, kun je ze het best dubbelvouwen en opbinden met keukentouw. Zo kun je ze dikker maken en mooi goudbruin grillen zonder dat ze te snel doorslaan naar well done. Brrrrrr, well done. Kruid de hertenfilets met zout en versgemalen zwarte peper en gril ze op de BBQ tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 52 °C.

7

Snijd de strudel in dikke plakken, snijd de hertenfilets in dunne plakken (trancheren) en serveer met de bier-paddosaus.

combinatietipLekker met Jord's 'oh deer' van de BBQ met rodekool-appelstrudel. Zoek op de site naar 1196081 voor het recept.
algemeenZoek op de site naar 1195898 voor het recept van de bier-paddosaus.
algemeenDeze recepten zijn afkomstig uit WinterBBQ van Jord Althuizen en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Allerhande.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Oh deer' van de BBQ met rodekool-appelstrüdel met bier-paddosaus van Jord Althuizen

Steek de BBQ maar aan, want het is tijd voor de fameuze hertenbiefstuk van Jord Althuizen. Je grilt de biefstuk op open vuur, om het extra bijzonder te maken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig