bewaar
Amuse van vegan paté op toast met mini-romanesco in 't zuur
Amuse van vegan paté op toast met mini-romanesco in 't zuur
bewaar

Amuse van vegan paté op toast met mini-romanesco in 't zuur

Vegan amuse? Dan zit je met deze vegan paté op toast zeker goed. Lekker met zelfgemaakt zuurgoed.

20 min. bereiden
2 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stuks

mini-romanesco

150 ml

appelciderazijn

75 g

fijne kristalsuiker

2 tenen

knoflook

2

laurierblaadje

¼ tl

zwarte peperkorrel

1

vers stokbrood

2 el

milde olijfolie

125 g

Kips vega paté

Dit heb je nodig

  • jam- of weckpotje met deksel

Vegan amuse? Dan zit je met deze vegan paté op toast zeker goed. Lekker met zelfgemaakt zuurgoed.

Aan de slag

1

Verwijder het blad van de miniromanesco, snijd ze in kleine roosjes en kook ze 2 min. in gezouten water. Giet af.

2

Verwarm de azijn met de suiker in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Plet de tenen knoflook en voeg samen met de laurierblaadjes en peperkorrels toe aan het azijn-suikermengsel.

3

Doe de mini-romanescoroosjes in de schone pot. Giet het azijn-suikermengsel eroverheen. Vul eventueel aan met wat water als de roosjes niet helemaal onder staan. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.

4

Verwarm de ovengrill voor. Halveer het stokbrood in de lengte. Snijd de halve broden in stukken van 4 cm. Verdeel de stukken brood over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Schuif de bakplaat net onder de ovengrill en rooster het brood 5-7 min.

5

Besmeer de toast met de paté. Leg een stukje ingelegde romanesco op elk toastje.

biertipLekker met Brouwerij ’t IJ Free IPA

variatietipOok lekker met 125 g crèmepaté (AH Biologisch) in plaats van de vega paté. Het gerechtje is dan niet meer veganistisch.

bewaartipJe kunt de ingelegde mini-romanesco tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een brandschone, luchtdichte pot in de koelkast.