Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
Broodje pesto en oude kaas? Gebruik het groen van radijsjes voor een pesto en smeer royaal op deze Hollandse sandwich.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g hazelnoten
- 2 bossen radijsjes
- 4 el appelciderazijn
- 1 tl basterdsuiker
- ½ tl zout
- 15 g verse basilicum
- 6 plakken Zaanlander oude kaas
- 1 teen verse knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
- 4 verse triomphe broodjes
Keukenspullen
- staafmixer met hakmolen
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij. Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel. Laat het 10-15 min. marineren
- Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, de knoflook en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken. Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot. Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.
bewaartip:
De plakjes ingemaakte radijs zijn 2 weken houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Zorg dat ze onder appel- ciderazijn staan, giet er eventueel wat meer bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 21 g
-
koolhydraten 45 g
waarvan suikers 4 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 760 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
- 50 g hazelnoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen op een bord.
- 2 bossen radijsjes
Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes.
- 4 el appelciderazijn
- 1 tl basterdsuiker
- ½ tl zout
Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij.
Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel. Laat het 10-15 min. marineren
- 15 g verse basilicum
- 2 plakken Zaanlander oude kaas
- 1 teen verse knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, de kaas, de knoflook en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken. Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot.
- 4 verse triomphe broodjes
- 4 plakken Zaanlander oude kaas
Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.
bewaartip:
De plakjes ingemaakte radijs zijn 2 weken houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Zorg dat ze onder appel- ciderazijn staan, giet er eventueel wat meer bij.