bewaar
Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika
bewaar

Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika

Fittata met aardappel, kaas, paprika en... kerrie: we love it!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 zakken

paprikamix

4 el

milde olijfolie

1 el

witte natuurazijn

500

bakaardappeltjes

6

witte scharreleieren

1 tl

kerriepoeder

50

water

175 g

geraspte oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Fittata met aardappel, kaas, paprika en... kerrie: we love it!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Doe de gele paprika in een kom en meng met de helft van de olijfolie en de natuurazijn. Breng op smaak met peper.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan, de bakaardappeltjes en de rode paprika 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

3

Klop ondertussen in een ruime kom de scharreleieren los met het water en het gemalen kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er 85gr geraspte oude kaas door. Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Schep het groentemengsel uit de hapjespan in de ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Schep om. Bestrooi met 90 g geraspte kaas en bak de frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Neem de frittata uit de oven en snijd in 8 stukken. Serveer de frittata met de gele-paprikasalade.

Frittata met aardappel, kaas, kerrie en paprika

Fittata met aardappel, kaas, paprika en... kerrie: we love it!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig