Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tuinerwtjes de laatste minuut van de kooktijd meekoken.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Giet de orzo en tuinerwtjes af en laat uitlekken in een zeef. Haal van de munt de blaadjes van de takjes en snijd grof. Hou 1 el (per 4 personen) apart.
Meng de orzo en tuinerwten met de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de orzo in kommen. Roer de hummus erdoor en verdeel over de orzo.
Verdeel de falafel over de hummus. Bestrooi met de rest van de munt, versgemalen peper en besprenkel met de rest van de olijfolie.
Falafelbowl met orzo, tuinerwten, munt en hummus
Een goed gevulde bowl waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, dat is deze falafelbowl met orzo, tuinerwten, munt én hummus.
- vegantipMet 200 g hummus verwarmbaar aubergine (bakje) maak je er een vegan versie van.
- algemeenTuinerwtjes kun je makkelijk toevoegen aan een soep, stamppot of een fritatta.
Falafelbowl met riso, tuinerwten, munt en kip-hummus
Instructievideo - 00:42 min.
Falafelbowl met orzo, tuinerwten, munt en hummus
Een goed gevulde bowl waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt, dat is deze falafelbowl met orzo, tuinerwten, munt én hummus.

hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de orzo pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tuinerwtjes de laatste minuut van de kooktijd meekoken.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Giet de orzo en tuinerwtjes af en laat uitlekken in een zeef. Haal van de munt de blaadjes van de takjes en snijd grof. Hou 1 el (per 4 personen) apart.
Meng de orzo en tuinerwten met de fijngesneden munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de orzo in kommen. Roer de hummus erdoor en verdeel over de orzo.
Verdeel de falafel over de hummus. Bestrooi met de rest van de munt, versgemalen peper en besprenkel met de rest van de olijfolie.
vegantip:Met 200 g hummus verwarmbaar aubergine (bakje) maak je er een vegan versie van.
algemeen:Tuinerwtjes kun je makkelijk toevoegen aan een soep, stamppot of een fritatta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g orzo pasta
600 g diepvries tuinerwten
4 el milde olijfolie
400 g falafel
40 g verse munt
200 hummus natural



