Couscous met groenten
Couscous met groenten
bewaar
bewaar

Couscous met groenten

Wat eten we vandaag? Couscous met groenten! Deze keer gaan we voor koolrabi, aubergine en courgette.

1 uur bereiden
12waarderingen

18 ingrediënten

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 3 cm. Verhit de helft van de olie in het onderste deel van een stoompan. Voeg de ui, knoflook, tomatenstukjes, de helft van de peterselie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Bak alles 2 min. mee, voeg 1 liter water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken.

2

Doe ondertussen de couscous in een grote schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met eventueel zout. Wrijf de couscous met je handen in, zodat elke korrel lichtjes glimt van de olie. Schenk er de rest van het lauwwarme water op en laat de couscous 10 min. staan totdat het water volledig opgenomen is.

3

Leg een stuk bakpapier in de bovenste laag van de stoompan. Roer de couscous los met een garde en schep in de stoompan op het bakpapier. Stoom de couscous 10 min. boven de bouillon.

4

Schil ondertussen de winterpenen en snijd in de lengte en in de breedte doormidden. Schil de koolrabi, snijd doormidden en snijd beide helften in vier stukken. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd beide helften in 3 parten. Snijd de courgette in de lengte en breedte doormidden.

5

Doe de gestoomde couscous terug in de grote schaal of kom, besprenkel met wat koud water en roer los met een garde. Stoom dan nogmaals op dezelfde manier voor een 2e keer en als je nog zachtere couscous lekker vindt kun je dit zelfs voor een 3e keer doen.

6

Kook de peen en koolrabi in 20 min. gaar in de bouillon. Voeg na 10 min. de aubergine toe en kook de laatste 5 min. de courgette mee.

7

Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de rest van de peterselie fijn. Snijd de pruimen grof.

8

Schep de couscous in een grote schaal of verdeel over diepe borden. Schenk er 150 ml hete bouillon (per 4 personen) over en meng luchtig. Verdeel de groenten over de warme couscous en bestrooi met de amandelen en de pruimen en schep de rest van de bouillon eroverheen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met groenten

Wat eten we vandaag? Couscous met groenten! Deze keer gaan we voor koolrabi, aubergine en courgette.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig