bewaar
Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie
Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie
bewaar

Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie

Deze lenteachtige lamskoteletjes maak je extra smaakvol met basilicumolie.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

130 ml

extra vierge olijfolie

8

lamskoteletten

15 g

verse basilicum

1

rode peper

1 teen

knoflook

2 el

appelciderazijn

1

koolrabi

85 g

veldsla

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • vershoudfolie

  • staafmixer met hoge beker

Deze lenteachtige lamskoteletjes maak je extra smaakvol met basilicumolie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Boen de krieltjes schoon en kook ze in 10 min. beetgaar. Giet af en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de krieltjes met een vork en besprenkel met 30 ml van de olie (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. krokant.

2

Leg ondertussen de lamskoteletten op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met peper en eventueel zout. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de steeltjes fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper voor een minder pittige olie en snijd grof. Doe het basilicum met de peper, knoflook, azijn en de rest van de olie in de hoge beker. Pureer met de staafmixer.

3

Schil de koolrabi en halveer. Snijd in dunne staafjes en meng met de veldsla. Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan met dikke bodem waar de koteletten net in passen. Laat de boter helemaal uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de lamskoteletten in de pan en bak op hoog vuur 3 min. Keer halverwege, dit gaat handig met de tang. Prik je met een vork in het vlees, dan verliest het vocht en wordt het minder mals. Hou de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen. Leg de koteletten op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

4

Schep 3 el basilicumolie (per 4 personen) door de koolrabi met veldsla. Verdeel de gebakken krieltjes en koteletten over 4 borden (per 4 personen). Besprenkel de koteletten met de rest van de basilicumolie en serveer met de salade.

wijntip Ga voor soepel en krachtig rood. Het lamsvlees vraagt om een beetje tannine. Bordeaux, een chianti classico of een rioja: allemaal goed.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lamskoteletjes met kriel, veldsla en basilicumolie

Deze lenteachtige lamskoteletjes maak je extra smaakvol met basilicumolie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig