Wedge salad
Wedden dat je deze wedge salad vaker gaat maken! Want waarom een salade snijden als je ook een mooie part kunt serveren?
Ingrediënten
4 personen
1 el
milde olijfolie
125 g
De Vegetarische Slager geroockte speckjes
2 sneetjes
AH Liefde & Passie volkorenbroden
1 teen
knoflook
1 el
olijfolie
100 g
radijsjes
230 g
snoepkomkommers
½ krop
ijsbergsla
90 ml
caesardressing
4 el
Parmigiano Reggiano-flakes
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de speckjes 5-6 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Neem de speckjes uit de pan en bewaar tot gebruik. Verhit de pan opnieuw met de rest van de olie en bak de broodblokjes ca. 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de radijsjes en snoepkomkommer in de breedte in dunne plakjes. Snijd de krop ijsbergsla in 4 parten.
Verdeel wedges ijsbergsla met de snijkanten naar boven over borden. Besprenkel met de caesardressing en verdeel er de speckjes, kaasflakes, croutons, komkommer en radijs over.
Wedge salad
Instructievideo - 00:52 min.
Wedge salad
Wedden dat je deze wedge salad vaker gaat maken! Want waarom een salade snijden als je ook een mooie part kunt serveren?

bijgerecht
4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de speckjes 5-6 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Neem de speckjes uit de pan en bewaar tot gebruik. Verhit de pan opnieuw met de rest van de olie en bak de broodblokjes ca. 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de radijsjes en snoepkomkommer in de breedte in dunne plakjes. Snijd de krop ijsbergsla in 4 parten.
Verdeel wedges ijsbergsla met de snijkanten naar boven over borden. Besprenkel met de caesardressing en verdeel er de speckjes, kaasflakes, croutons, komkommer en radijs over.
combinatietip:Lekker met stokbrood of frietjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el milde olijfolie
125 g De Vegetarische Slager geroockte speckjes
2 sneetjes AH Liefde & Passie volkorenbroden
1 teen knoflook
1 el olijfolie
100 g radijsjes
230 g snoepkomkommers
½ krop ijsbergsla
90 ml caesardressing
4 el Parmigiano Reggiano-flakes