bewaar
Gezonde rösti-ovenschotel
Gezonde rösti-ovenschotel
bewaar

Gezonde rösti-ovenschotel

Laat de oven het werk doen. En als daar deze ovenschotel met rösti-topping uitkomt is dat geen straf.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

iets kruimige aardappelen

4 el

olijfolie mild

2 tenen

knoflook

3

preien

1 tl

kerriepoeder

450 g

diepvries broccoliroosjes

375 g

Vegan rulstukjes

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Laat de oven het werk doen. En als daar deze ovenschotel met rösti-topping uitkomt is dat geen straf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen grof en meng met ¾ van de olie. Snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen.

2

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, prei en kerrie 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rulstukjes en zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de groente over de ovenschaal en dek af met de geraspte aardappel. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de aardappel te donker wordt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde rösti-ovenschotel

Laat de oven het werk doen. En als daar deze ovenschotel met rösti-topping uitkomt is dat geen straf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig