Minestrone met knoflookbrood
Minestrone is een Italiaanse favoriet. En terecht. Zeker als je 'm eet met knoflookbrood.
Ingrediënten
4 personen
4 sneetjes
volkorenbrood
2 tenen
knoflook
3 el
olijfolie mild
3 stengels
bleekselderij
1 el
tomatenpuree
600 g
Italiaanse roerbakgroente
150 g
volkorenmacaroni
800 g
gepelde tomaten
1 l
water
15 g
verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in repen van ca. 2 cm dik. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de ⅔ van de olie en peper. Meng de sneetjes brood met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 5 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan op laag vuur en fruit de knoflook en bleekselderij 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de roerbakgroente, macaroni, gepelde tomaten en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes, roer ⅔ door de soep. Verdeel de soep over diepe kommen. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met het knoflookbrood.
Minestrone met knoflookbrood
Minestrone is een Italiaanse favoriet. En terecht. Zeker als je 'm eet met knoflookbrood.

hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in repen van ca. 2 cm dik. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met de ⅔ van de olie en peper. Meng de sneetjes brood met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 5 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een soeppan of braadpan op laag vuur en fruit de knoflook en bleekselderij 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
Voeg de roerbakgroente, macaroni, gepelde tomaten en het water toe. Druk met een pollepel de tomaten stuk. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes, roer ⅔ door de soep. Verdeel de soep over diepe kommen. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met het knoflookbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 sneetjes volkorenbrood
2 tenen knoflook
3 el olijfolie mild
3 stengels bleekselderij
1 el tomatenpuree
600 g Italiaanse roerbakgroente
150 g volkorenmacaroni
800 g gepelde tomaten
1 l water
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier