Heerlijk rossige rijst van Jamie Oliver
Bij het zien van Jamie Olivers heerlijke rossige rijst loopt het water je toch in de mond? Met zo'n naam kan het gerecht al niet meer stuk! En vooruit, die zoete geroosterde paprika, rode uien, bonen, feta en laurier doen het 'm ook.
536 kcal
10 min. bereiden, 1 uur oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
3 rode uien
rode uien
3 rode paprika's
rode paprika's
9 laurierblaadjes
laurierblaadjes
2 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 eetlepel rodewijnazijn
rodewijnazijn
400 gram kidneybonen in blik
kidneybonen in blik
100 gram tomatenpuree
tomatenpuree
450 gram basmatirijst
basmatirijst
200 gram feta
feta
55 gram waterkers
waterkers
55 gram verse spinazie
verse spinazie
50 gram rucola
rucola
Dit heb je nodig
braadpan
braadpan met dikke bodem
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 06 - Slim koken
Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven.
Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Snijd de feta in 6 gelijke stukjes (per 4 personen), leg ze in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is.
Maak de verschillende soorten sla aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.
Heerlijk rossige rijst van Jamie Oliver
Bij het zien van Jamie Olivers heerlijke rossige rijst loopt het water je toch in de mond? Met zo'n naam kan het gerecht al niet meer stuk! En vooruit, die zoete geroosterde paprika, rode uien, bonen, feta en laurier doen het 'm ook.

hoofdgerecht
6 personen
536 kcal
10 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven.
Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Snijd de feta in 6 gelijke stukjes (per 4 personen), leg ze in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is.
Maak de verschillende soorten sla aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 rode uien
3 rode paprika's
9 laurierblaadjes
2 el milde olijfolie
2 el rodewijnazijn
400 g kidneybonen in blik
100 g tomatenpuree
450 g basmatirijst
200 g feta
55 g waterkers
55 g verse spinazie
50 g rucola
Dit heb je nodig
braadpan
braadpan met dikke bodem




