Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat

Petjel is vergelijkbaar met gadogado en bevat sperziebonen en satésaus. In dit ovenrecept combineren we het Indonesische bijgerecht met kippenpoten uit de oven.

785 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 1 uur oventijd / 4 uur wachten

licht pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Meng de knoflook en gember in de ovenschaal met de zwarte peper, ketjap en een ½ tl kerriepoeder. Verkruimel het bouillonblokje erboven en meng nogmaals. Leg de kippenpoten erin en wrijf ze in met de marinade. Dek af met vershoudfolie en marineer 4-8 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kippenpoten in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

  3. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen. Verwijder de bruine uiteinden van de taugé. Halveer de spitskool in de lengte en snijd de helften in reepjes van ca. 1½ cm breed. Kook de sperziebonen in ca. 6 min. beetgaar. Schep met de schuimspaan uit het water, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

  4. Meng ondertussen de mix voor Surinaamse satésaus in een grote kom met 250 ml kokend water. Meng de sperziebonen, taugé en spitskool erdoor (petjel).

  5. Serveer de kippenpoten met de petjel. Lekker met Surinaamse bami.

  • achtergrondinfoThuiskok Suus Tomohamat AllerHande 4 2022. Suus: "Tien jaar geleden vroeg ze haar moeder haar recepten op te schrijven. ‘Ik wilde dat ze bewaard bleven, voor als ze er later niet meer zou zijn.’ Dat schriftje komt regelmatig tevoorschijn."

Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat

Petjel is vergelijkbaar met gadogado en bevat sperziebonen en satésaus. In dit ovenrecept combineren we het Indonesische bijgerecht met kippenpoten uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig