Gebakken rijst met Chinese kool en ham
bewaar
bewaar

Gebakken rijst met Chinese kool en ham

Gebakken rijst wordt in veel Aziatische landen gemaakt en is het perfecte gerecht om je groentela op te ruimen. Voor deze variant gebruiken we broccoli, ei en gebakken uitjes. Te lekker om met stokjes te eten!

25 min. bereiden
45 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe de rijst in een vergiet en spoel goed met koud stromend water. Breng een pan met ruim water met eventueel zout aan de kook en kook de rijst 10 min. Giet af en spreid uit over een groot bord. Laat minimaal 45 min. onafgedekt afkoelen in de vriezer.

Ontdooi de tuinerwten en snipper de uien. Snijd de bosuitjes in dunne ringen, bewaar het wit en het groen apart. Halveer de Chinese kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van 1 cm.

Verwarm de olie in een wok op hoog vuur en bak de ui, het wit van de bosui en de Chinese kool 3 min. Voeg de hamblokjes en tuinerwten toe en bak 1 min. mee. Voeg de afgekoelde rijst, ketjap en sojasaus toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Schep de rijst op de borden en bestrooi met het groen van de bosui.

combinatietipLekker met sambal.
bereidingstipGebakken rijst is het lekkerst met rijst van de vorige dag die iets uitgedroogd is in de koelkast. Dan bakt de rijst lekker krokant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken rijst met Chinese kool en ham

Gebakken rijst wordt in veel Aziatische landen gemaakt en is het perfecte gerecht om je groentela op te ruimen. Voor deze variant gebruiken we broccoli, ei en gebakken uitjes. Te lekker om met stokjes te eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig