Koolhydraatarme crackers
Koolhydraatarme crackers maak je gewoon zelf met je favoriete zaden en pitten. Zo knapperig at je ze niet eerder.
Ingrediënten
12 porties
20 g
lijnzaad
20 g
gebroken lijnzaad
20 g
tarwebloem
20 g
pompoenpitten
20 g
zonnebloempitten
20 g
wit sesamzaad
10 g
hennepzaad
10 g
maanzaad
½ tl
fijn zeezout
250 ml
kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Schenk het kokende water erover en roer met een lepel tot al het water is opgenomen en er geen droge, losse zaadjes meer zijn. Laat 15 min. afgedekt met een schone theedoek staan, om het mengsel dikker en plakkerig te laten worden.
Verdeel het zadenmengsel over een grote met bakpapier beklede bakplaat. Druk het zo plat mogelijk met de bolle kant van een lepel of met een spatel en verspreid het tot in de hoeken van de bakplaat. Zorg ervoor dat het mengsel overal even dik is.
Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min. gaar en goudbruin. Draai eventueel je bakplaat halverwege de baktijd, zodat de cracker evenredig bakt.
Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen en knapperig worden op de bakplaat en breek vervolgens in stukken.
Koolhydraatarme crackers
Koolhydraatarme crackers maak je gewoon zelf met je favoriete zaden en pitten. Zo knapperig at je ze niet eerder.

bijgerecht
12 porties
65 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Schenk het kokende water erover en roer met een lepel tot al het water is opgenomen en er geen droge, losse zaadjes meer zijn. Laat 15 min. afgedekt met een schone theedoek staan, om het mengsel dikker en plakkerig te laten worden.
Verdeel het zadenmengsel over een grote met bakpapier beklede bakplaat. Druk het zo plat mogelijk met de bolle kant van een lepel of met een spatel en verspreid het tot in de hoeken van de bakplaat. Zorg ervoor dat het mengsel overal even dik is.
Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min. gaar en goudbruin. Draai eventueel je bakplaat halverwege de baktijd, zodat de cracker evenredig bakt.
Laat in ca. 15 min. helemaal afkoelen en knapperig worden op de bakplaat en breek vervolgens in stukken.
variatietip:Wil je rechte crackers? Maak dan direct na het bakken met een mes scherpe lijnen in de cracker op de bakplaat, maar snijd de cracker niet door. Breek na het afkoelen op deze snijlijnen in rechte crackers.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)20 g lijnzaad
20 g gebroken lijnzaad
20 g tarwebloem
20 g pompoenpitten
20 g zonnebloempitten
20 g wit sesamzaad
10 g hennepzaad
10 g maanzaad
½ tl fijn zeezout
250 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier