Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim
Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim
bewaar
bewaar

Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim

Met kabeljauw kun je alle kanten op. Dat laat deze kabeljauwrollade met paprika en pankokruim wel zien. Lekker!

50 min. bereiden
25 min. oventijd
17waarderingen

Aan de slag

1

Laat de geroosterde paprika’s goed uitlekken. Snijd de basilicum met de stelen grof en hak fijn in het hakmolentje. Voeg de olie toe en mix 30 sec. Zeef de basilicum-olie in een kom, bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2

Snijd de paprika’s in de lengte door-midden zodat je 4 mooie plakken hebt en verwijder de zaadjes. Leg de plakken met de binnenkant naar boven. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg de kabeljauwfilet dwars op de paprikaplakken en rol strak op.

3

Bind de rol op tot een rollade: schuif 8 stukjes keukentouw van 20 cm voorzichtig onder de rol, op gelijke afstand van elkaar. Begin in het midden van de rol en bind de uiteinden van het touwtje vast. Doe hetzelfde met de andere touwtjes. Schuif een stuk keukentouw van 60 cm in de lengte onder de rollade en bind vast. Rol de rollade strak in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de saffraan in een kommetje, schenk de wijn erbij en laat staan tot gebruik. Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de panko in 3-5 min. lichtbruin. Laat afkoelen in een kommetje.

5

Snipper de sjalot fijn. Verhit de rest van de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de wijn met saffraan toe en kook 2 min. op hoog vuur. Voeg de visfond en slagroom toe en laat nog 10-15 min. inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd de saus warm tot gebruik.

6

Haal de rollade uit de koelkast en verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Vet de ovenschaal in. Leg de rollade in de ovenschaal en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

7

Schep de warme saus op een grote serveerschaal. Haal de rollade voorzichtig uit de ovenschaal, verwijder voorzichtig het keukentouw en leg de rollade op de saus. Druppel de helft van de basilicumolie in mooie druppels in de saffraanroomsaus en bestrooi de rollade met de panko.

bereidingstipDe rollade, basilicumolie en saus kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar apart en gekoeld. Bak de rollade vlak voor het serveren in de oven. Warm de saus op middelhoog vuur al roerend op.
bewaartipGebruik de rest van de geroosterde paprika en basilicumolie in een salade.
biertipDit gerecht is lekker met een glas Dutch Bargain Glitter Extravaganza. Smaak: droog, fruitig. Met dit glitterbier steel je zeker de show. Droog, met exotisch fruit.
wijntipDit gerecht is lekker met een glas AH Excellent Selectie Coteaux Bourguignons Chardonnay. Smaak: wit, vol en droog. Herkomst Frankrijk. Elegante bourgogne met fijne zuren. Mooi bij smeuïge gerechten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kabeljauwrollade met paprika en pankokruim

Met kabeljauw kun je alle kanten op. Dat laat deze kabeljauwrollade met paprika en pankokruim wel zien. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig